Valve zakazuje „rozptylující“ sponzorství v rámci Dota 2, výrazně to ovlivní The International
i Zdroj: Valve
Esport Článek Valve zakazuje „rozptylující“ sponzorství v rámci Dota 2, výrazně to ovlivní The International

Valve zakazuje „rozptylující“ sponzorství v rámci Dota 2, výrazně to ovlivní The International

Shovelmeister

Shovelmeister

Valve zaujalo rázný postoj proti využívání hry Dota 2 k propagaci sponzorů během zápasů. Společnost zakázala všechny sponzorská loga, která se dříve objevovala na různých herních prvcích. Takto těsně před největším turnajem roku to může být pro některé týmy zničující krok.

Reklama

Společnosti Valve, tvůrce hry Dota 2, nedávno oznámila zásadní změnu týkající se sponzorství esportových týmů. Nové pravidlo, které zakazuje takzvané "rozptylující" sponzory, vyvolalo značnou pozornost v komunitě, zejména proto, že bylo zavedeno jen několik týdnů před začátkem největšího turnaje v roce, The International 2024. Toto pravidlo míří na sponzory spojené s kontroverzními či nevhodnými odvětvími, jako jsou hazard, pornografie nebo jiné oblasti, které by mohly negativně ovlivnit hráče či diváky.

„V průběhu let jsme proto do hry zabudovali řadu funkcí dále napomáhajících dostat profesionální e-sportovce do popředí, nicméně tyto funkce začaly být čím dál tím více používány ne k představení identity týmů a hráčů, ale spíše k vylepení reklamy, “ píše Valve ve svém blogu.

Důvody, které Valve vedly k tomuto kroku, jsou převážně zaměřeny na ochranu integrity esportu a zachování profesionálního obrazu hry. Někteří kritici však namítají, že načasování tohoto rozhodnutí je problematické, protože týmy mají nyní omezený čas na to, aby našly nové sponzory nebo upravily své marketingové strategie. Pro mnoho organizací je sponzoring klíčovým zdrojem financování, a jakékoliv omezení v této oblasti může mít významný negativní dopad na jejich fungování.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama