VGJ.Storm vítězí na GES Championship v Bangkoku
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek VGJ.Storm vítězí na GES Championship v Bangkoku

VGJ.Storm vítězí na GES Championship v Bangkoku

Skaut

Skaut

13. 5. 2018 08:07

Poslední Minor letošní DPC sezóny je za námi. A dopadl vskutku nečekaně!

Reklama

Posledním městem hostícím Minor letošní sezóny se stal Bangkok v Thajsku. Turnaje se účastnilo osm týmů - The Final Tribe, SG e-sports, Fnatic, Alpha Red, Evil Geniuses, Keen Gaming, VGJ.Storm a Team Secret. Právě poslední jmenovaný tým, který na tento turnaj obdržel přímé pozvání, byl horkým favoritem mnoha diváků. Vyjma Evil Geniuses, kteří dostali tzv. Chamiponship invite, se všichni ostatní museli probojovat pomocí regionálních kvalifikací.

 

Skupinová fáze hraná formátem Bo1 vyřadila první dva týmy. Alpha Red a SG-esports turnaj opustili s částkou 10 000 USD. Zbylých šest týmů pokračovalo v honbě za pytlíkem peněz s DPC body. Pokud byste se v této chvíli podívali na tabulku, neviděli byste nic neobvyklého.

 

VGJ.Storm vítězí na GES Championship v Bangkoku
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Zápasy playoff se již hrály formátem Bo3. Teprve v této chvíli začal být turnaj opravdu zajímavý. Tým EG prohrává po třech zápasech celou sérii s týmem Keen Gaming a odnáší si $17 500. Obdobná situace nastává také v případě oněch horkých favoritů - Teamu Secret. Keen Gaming i nad nimi vítězí 2:1 a postupuje tak do Grandfinále.

Pozadu však nezůstávají ani VGJ.Storm, kteří si po výhře 2:1 nad týmem The Final Tribe brousili zuby na Fnatic. A nebylo tak tomu nadarmo, také tým Fnatic z boje o vítězství vypadává po prohře 0:2. The Final Tribe podobně jako EG na turnaji končí na děleném 5. a 6. místě a odnáší si $17 500. Fnatic společně s Teamem Secret obdrželi na 3. - 4. místě $35 000 a 30 DPC bodů.

 

Do grandfinále se tedy probojovali nečekaně týmy Keen Gaming a VGJ.Storm. VGJ v něm obstáli bez větších nedostatků. Prokázali, že jsou týmem, který dokáže hrát koordinovaně a soustředěně až do poslední chvilky a nad týmem Keen Gaming zvítězili po sérii dvou her.

 

 

 

Z tohoto Minoru odchází VGJ.Storm se 150 DPC body a $110 000, Keen Gaming si vysloužil za druhé místo 90 DPC bodů a $65 000.

 


Co dál?

 

Kdo si myslel, že teď VGJ obléknou plavky a půjdou se alespoň na týden válet na pláž a popíjet sladké koktejlíky, ten se mýlil. Hned zítra (pondělí) totiž začíná další Major, konaný v Čchang-ša. Hráče tedy čeká přelet do Čínské lidové republiky, kde se utkají s dalšími 11 týmy o milion dolarů a 1 500 DPC bodů. První zápasy skupiové fáze začínají ve čtyři hodiny ráno. Dokáží také zde VGJ.Storm to, co ukázali na GESC?

 

Zdroje: Liquipedia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama