Vikin.gg jsou v play-off. Ninjas in Pyjamas mohli být první, nakonec ani nepostoupili
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Vikin.gg jsou v play-off. Ninjas in Pyjamas mohli být první, nakonec ani nepostoupili

Vikin.gg jsou v play-off. Ninjas in Pyjamas mohli být první, nakonec ani nepostoupili

gubesh

gubesh

1. 6. 2020 18:38

Skupinová část ESL One Birmingham dospěla k svému závěru. Známe osm celků postupujících do play-off, mezi nimiž se umístili i Vikin.gg s českým „midařem“ Miroslavem "BOOM" Bičanem. Ninjas in Pyjamas měli stejné skóre s dalšími třemi týmy na 3. – 6. místě. O jejich výsledku rozhodlo až pravidlo, které je sesadilo na šestou příčku.

Reklama

Vikin.gg si včera udrželi 3.místo ve skupině a míří dál

Ve skupině A si pro první místo s šesti výhrami 2:0 a pouze jedním zaváháním hladce došli Team Secret. Proti těm prohráli také Vikin.gg, kteří si včerejším zápasem obhájili v tabulce třetí místo. Se čtyřmi vítězstvími tak mohou směle vykročit do zítřejšího prvního kola Lower Bracket, v kterém na ně už čeká ukrajinský celek FlyToMoon.

 

Vikin.gg jsou v play-off. Ninjas in Pyjamas mohli být první, nakonec ani nepostoupili
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Vikin.gg se dařilo zejména v úvodu skupinové fáze. V prvních třech utkáních převedli nadmíru přesvědčivý výkon proti Gambit Esports, Team Liquid a Natus Vincere, jež všechny porazili 2:0.

(více na: https://www.dota2.cz/novinky/boom-ve-sve-zivotni-forme-dovedl-vikin.gg-k-dvema-vyhram-na-esl-one-0)
 

Pak ale přišly dva těžké zápasy proti favoritům skupiny – Team Secret a Team Nigma. Proti Team Nigma se zdálo, že by soupeři mohli výhru ještě vyfouknout, když ve druhé mapě v napínavé 49. minutové hře urvali vítězství a sérii vyrovnali. Bohužel v třetí mapě "Miracle-" ukázal, že je opět ve skvělé formě. Se svou Lunou nenechal Vikin.gg žádnou šanci a v 30. minutě opanoval s úctyhodným skóre KDA 9:0:8 a 405 LH.

 

Na to navázala sobotní prohra 1:2 s Team Unique, a tak Vikin.gg nezbývalo nic jiného než vyhrát svůj poslední zápas ve skupině proti Family team, aby si v ní udrželi třetí místo. Tomu nenasvědčoval stav po první hře, když prohrávali 0:1. V dalších hrách se jim ale podařilo sérii otočit, i díky výběru Broodmother v třetí mapě, s níž se "BOOM" zaskvěl s KDA 14:2:9 a vyhrál pro svůj tým důležitý zápas.

 

 

Vikin.gg jsou v play-off. Ninjas in Pyjamas mohli být první, nakonec ani nepostoupili
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Jedina prohraná mapa – rozdíl mezi 1. a 6. místem

V minulých dnech došlo k překvapivému vývoji v tabulce skupiny B. V té nebylo ještě do včerejšího posledního zápasu jasné, jak se rozmístí týmy na prvním až šestém místě. Nejnešťastněji se situace vyklubala pro Ninjas in Pyjamas. Ti si před svou závěrečnou sérii s VP. Prodigy drželi naději na první místo ve skupině, pokud by právě VP. P dokázali porazit

 .

Ačkoli se NiP snažili, seč jenom mohli, na VP. Prodigy včera nestačili a prohráli 1:2. Pro tým, který pomýšlel na nejvyšší příčku, však jediná prohraná mapa znamenala čirou katastrofou – propad až na šestou (nepostupovou) příčku.

K neštěstí svého týmu se na Twitteru vyjádřil Jonáš "SabeRLight-" Volek:

„First of all, @ESLDota2 is an amazing TO and I love their tournaments BUT these tiebraker rules are straight-up dumb. If you look at the map difference, we are 11-7 which is +4, the other teams are +2/0/0 and we are behind of them.“

 

Zaskočeni zůstali nejenom Ninjas in Pyjamas. Pravidlo, podle něhož se v takovéto situaci postupuje, je však nekompromisní: Pokud mají více jak 2 týmy stejný počet bodů, rozhoduje se podle bodů získaných v zápasech mezi těmito týmy.

 

Vznikl tedy jakýsi „minipavouk“, podle kterého se ze vzájemných zápasů Ninjas in Pyjamas, HellRaisers, FlyToMoon a Cyber Legacy rozhodovalo o třetím až šestém místu. To znamená, že dva celky měly skončit na nepostupových pozicích.

 

 

Vikin.gg jsou v play-off. Ninjas in Pyjamas mohli být první, nakonec ani nepostoupili
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Ninjas in Pyjamas nakonec doplatili na to, že se jim v turnaji nedařilo právě proti těmto konkrétním třem týmům, jak zmiňuje ve svém dalším příspěvku i "SabeRLight-":

„What bothers me the most about this is the fact that winning games apparently isn’t important. You won 3 more games than HR and lost 1 less? Who cares becouse they managed to win the *CORRECT* matches. This isn’t about sklil but about luck. “

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama