Vikin.gg vypadli v prvním kole play-off. ESL One bude pokračovat bez české účasti
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Vikin.gg vypadli v prvním kole play-off. ESL One bude pokračovat bez české účasti

Vikin.gg vypadli v prvním kole play-off. ESL One bude pokračovat bez české účasti

gubesh

gubesh

3. 6. 2020 12:59

Včera proběhlo první kolo Lower Bracket, ve kterém byli z ESL One Birmingham vyřazeni Vikin.gg po porážce 0:2 s FlyToMoon. Druhým eliminovaným celkem jsou HellRaisers poté, co v třetí hře série nestačili na favorizovaný Team Liquid.

Reklama

Vikin.gg se v prvním kole Lower Bracket střetli s ukrajinským výběrem FlyToMoon, proti kterým se jim v posledních třech vzájemných zápasech povětšinou dařilo: prohra 1:2, výhra 2:0 a výhra 2:0. Na turnaji se však FlyToMoon sešli s dobrou formou. Díky tomu, že zlepšili svou hru, se nakonec do play-off dostali a to, i přes takové týmy jakými jsou Ninjas in Pyjamas nebo OG, které porazili oba 2:1.

 

FlyToMoon ve všech svých vítězných zápasech ve skupině měli Phoenixe, Queen of Pain nebo oba tyto hrdiny. Jejich úspěšnost s nimi byla nezanedbatelná: Phoenix 90 % (9:1), QoP 100 % (4:0). To Vikin.gg nenechali náhodě a již v první fázi „picku“ zmíněné hrdiny „zabanovali“. FTM reagovali kontra „banem“ Lycana. Jako poslední byl Ninjas vybrán Shadow Fiend pro Miroslava "BOOM" Bičana, s kterým měl na turnaji již dvě výhry.

 

Luna je zpět! – Vikin.gg vs FlyToMoon 0:1

Vikin.gg vypadli v prvním kole play-off. ESL One bude pokračovat bez české účasti
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Začátek hry byl sice vyrovnaný, ale už ve dvanácté minutě FTM ukázali, že takový stav byl pro ně výhodnější, když na vrchní safe lane zabili tři nepřátelské hrdiny a získali T1 věž. Od tohoto momentu si začali budovat výhodu: obsadili Vikin.gg džungli, zničili další věž a kontrolovali Roshana.

 

Už tak bylo pro Vikin.gg těžké bránit svou bázi proti „pushující“ Luně, ale když se soupeřův Ember Spirit svým Sleight of fist vyhnul Echo Slam, stal se z toho již téměř nemožný úkol. Svůj náskok FTM ještě více zvětšili po tom, co zabili všech pět hrdinů Vikin.gg a navíc získali Aegis of the Immortal, které se snažil "Shad" svou ultimátní schopností marně ukrást.

 

Bez Haunt Vikin.gg nebyli s to bránit svou bázi a v čase 33:06 se ztrátou 28 000 NW v první mapě podlehli.

 

Fatální individuální chyby Vikin.gg vyřadili z turnaje – Vikin.gg vs FTM 0:2

Ve hře číslo dvě se opakovaly nejenom „bany“ Phoenixe a QoP, ale také výběr Luny pro FTM. Těm se tentokrát dařilo už i v early game. Vikin.gg ale v mid game předvedli sílu svých hrdinů a začali získávat vyhranými „fighty“ značnou výhodu. Ta se v 38. minutě vyšplhala až na rozdíl 13 000 NW. Následně ale přišel jeden ze zlomových okamžiků.

 

 

Vikin.gg vypadli v prvním kole play-off. ESL One bude pokračovat bez české účasti
i Zdroj: DOTA2.cz

 

"BOOM" se s Ember Spiritem snažil bojovat sám proti celé skvadře FTM. Kvůli tomu musel použít své Black King Bar dřív, než chtěl. Toho poté využil Mars, který ho neměl problém po skončení BKB „zastunovat“ a zabít. Pro Vikin.gg následující fight čtyři proti pěti nemohl dobře dopadnout.

 

K tomu se asi o minutu později přidaly dvě individuální chyby – Natures Propheta a Ember Spirita – které v této vyrovnané hře odevzdali vítězství jejich soupeři. V čase 41:00 tak FlyToMoon vyhráli s těsným náskokem 2000 NW.

 

Opět svůj sympatický výkon ze skupinové části turnaje Vikin.gg nedokázali přetavit ve větší úspěchy v play-off a budou se muset rozloučit s turnajem po porážce 2:0 v prvním kole Lower Bracket. V šampionátu tak již nezbývá žádný český zástupce.

 

 

Vikin.gg vypadli v prvním kole play-off. ESL One bude pokračovat bez české účasti
i Zdroj: DOTA2.cz

 

 

 

Trpělivost jim přinesla ovoce – Team Liquid vs HellRaisers 2:1

Ve včerejší druhé sérii se znovu utkal tým z EU proti týmu z CIS. Tentokrát však byl evropský celek úspěšnější. Za stavu 1:1 Team Liquid nenechal v třetí hře nic náhodě. Zvolili si late game orientované hrdiny (Faceless Void a Shadow Fiend), s kterými se snažili si prohlubovat náskok z mid game. Liquid si nakonec v 53. minutě svou trpělivou hrou došli pro vítězství s enormním náskokem 42 000 NW.

 

Jejich dalším soupeřům bude poražený z dvojice Team Secret – Alliance. Ti budou dnes v 16:00 spolu svádět boj v prvním kole Upper Bracket o postup do malého finále.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama