Výsledky EU & SEA kvalifikace na Frankfurt Major
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Výsledky EU & SEA kvalifikace na Frankfurt Major

Výsledky EU & SEA kvalifikace na Frankfurt Major

Belaar

Belaar

14. 10. 2015 08:39
Reklama

Dvě regionální kvalifikace na nadcházející Frankfurt Major, jmenovitě Evropské a Jihovýchodoasijské, jsou u konce. Jak si vedl váš oblíbený tým a srhnutí výsledků naleznete v tomto článku.

Evropa

 

Play-offs

Výsledky EU & SEA kvalifikace na Frankfurt Major
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Evropská část kvalifikace na Frankfurt Major se neobešla bez napětí a překvapení. Hned v prvním kole play-offs se proti sobě utkaly týmy Team Liquid a (monkey) Business. Team Liquid je relativně nový tým, mezi jehož nejvýraznější hráče patří Kuroky a FATA, a který nedávno přibrala pod svá křídla severoamerická progamingová organizace Team Liquid. (monkey) Business je též nový tým, který se může pochlubit jmény jako BigDaddy-N0tail a Fly. Team Liquid šel do zápasu jako favorit, jelikož během skupin vypadal velmi solidně. Ovšem (monkey) Business se nebáli a překvapili své oponenty last pickem Meepa pro n0taila, na kterého Team Liquid neměl odpověď a hra skončila za 23 minut vítězstvím pro (monkey) Business. Druhá hra skončila též vítězstvím pro tým (monkey) Business i přes skvělý výkon offlanera Liquidů, MinD_ContRoLa na Clockwerkovi, kterému se nepovedlo zastavit push od Jakira, Beastmastera a Shadow Fienda. Tím se favoriti Team Liquid dostali do losers' bracketu, kde se posléze utkali s týmem Alliance.

Druhá část prvního kola byl zápas mezi Ninjas in Pyjamas, švédským týmem,ve kterém hraje veterán z bývalého týmu Fnatic Era, a týmu Alliance, do kterého se nedávno vrátil jejich bývalý kapitán s4. Do tohoto zápasu šel tým NiP jako favorit, jelikož ve většině případů, kdy se tyto dva týmy setkali, byl výsledek vítězství pro NiP. Obě hry byly víceméně rychlými vítězstvími pro tým NiP, kteří si hravě poradili s Broodmother hranou Admiral Bulldogem, i Lodovým Anti-magem. Alliance se tak dostali do losers' braceketu.

První kolo losers' bracketu byl tedy zápas mezi Alliance a Team Liquid. Pro mnohé byl výsledek rozhodnutý už předem, jelikož ve skupině Alliance nedala Liquidům moc zabrat a poslední dobou nemá dobré výsledky. Týmu Alliance se ale povedlo v první hře Liquidy zaskočit Nagou na pozici 1, která měla dobrou early game a poté už míra kontroly mapy, která Naga zajistila, byla pro Liquidy moc a nakonec tlaku podlehli. Ve druhé hře s4 zvolil stejnou taktiku, na kterou ale už Liquidi byli připravení a offlane Undyingem nedali Naze prostor na farmení a hra skončila vítězstvím pro Liquidy. V poslední hře s4 zvolil signature hrdinu pro Admiral Bulldoga, Nature's propheta a Spectre pro Lodu. I přes skvělý výkon od midera Liquidů, FATY na Venomancerovi, trochu nezvyklý item build Bulldoga, který se skládal z Aghanim's scepteru, Refresheru a Octarine core, tvořil na každé lane neskutečný tlak a kombinováno se Spectre se tak z Alliance stala globální hrozba, které favoriti Team Liquid nakonec podlehli a Alliance si tak vybojovali šanci na postup.

V druhém kole winners' bracketu se týmu NiP nepodařilo překonat skvělou formu týmu (monkey) Business, kteří si zajistili postup na Frankfurt Major z prvního místa.

Finále losers' bracketu bylo tedy opětovné utkání mezi švédskými týmy NiP a Alliance. V tomto zápase tým Alliance předvedl skvělou formu. V první hře se ukázalo, že Bulldogova Broodmother je pro tým NiP moc a ve druhé hře zazářil s4 na Queen of Pain a dovedl svůj tým k vítězství a postupu na Frankfurt Major.

 

Jihovýchodní Asie

Play-offs

Výsledky EU & SEA kvalifikace na Frankfurt Major
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Favoritem této kvalifikace byl tým Fnatic vedený ostříleným veteránem Mushi. Navíc jejich poslední posilou je německý hráč Black^. V prvním kole bez problému porazili tým Signature.Trust, stejně jako tým Mineski neměl potíže s relativně novým týmem Team 123, vedený veteránem YamateH. Team 123 ale nabral formu a v losers' bracketu porazili tým Signature.Trust.

Asi největší překvapení této kvalifikace bylo finále winners' bracketu, ve kterém se utkaly týmy Fnatic a Mineski, a ze kterého si tým Mineski odnesl výhru 2:1 a tím pádem postup z prvního místa na Frankfurt Major. V první hře zazářil hr áč týmu Mineski ryOyr na offlane Tuskovi, který vytvořil prostor na farm pro Spectre, na kterou v late game tým Fnatic neměl odpověď. V druhé hře tým Fnatic zvolil Tiny-Wisp strategii, která jim vyšla perfektně, a tak šli oba týmy do rozhodující třetí hry. V této hře tým Fnatic zvolil netradiční pick pro Blacka, a to Dooma na první pozici. Doom ale měl hned od začátku problém na své lane proti Tuskovi. To kombinováno s Bounty Hunterem, který působil celou dobu v řadách týmu Fnatic peklo, vedlo k tomu, že tým Fnatic hned zezačátku prohrál všechny lane a zápas tak skončil vítězstvím pro tým Mineski.

Ve finále losers' bracket se potkal tým Fnatic s týmem Team 123. Obě hry byly poměrně jasným vítězstvím pro tým Fnatic, který v první hře zvolil pro Blacka Medusu, pro kterou se zbytku týmu povedlo vytvořit dostatek prostoru a v late game na ní Team 123 neměl odpověď. V druhé hře Black na Alchemistovi velmi rychlým tempem přefarmil Spectre v opozičním týmu, a tak se tým Fnatic kvalifikoval na Frankfurt Major.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama