Vývojáři chystají dva nové hrdiny a další novinky
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Vývojáři chystají dva nové hrdiny a další novinky

Vývojáři chystají dva nové hrdiny a další novinky

Shovelmeister

Shovelmeister

17. 10. 2020 19:02

Vývojáři z Valve ve svém prohlášení naznačili, jakým směrem se bude Dota v dalších měsících ubírat. Těšit se můžeme na dva nové hrdiny a lepší detekci smurfů. Vypořádat se chtějí mimo jiné i s toxicitou hráčů.

Reklama

Valve po dlouhé době, kdy celá komunita prosila o jakékoli informace ohledně Doty, vychází fanouškům vstříc. Uvádí, že společnost málo komunikuje s komunitou, protože si není jistá, zda plány skutečně vyjdou.

Na podzim se podle všeho můžeme těšit na nového hrdinu, stejně jako tomu bývá každý rok. Navíc firma prozradila, že pracuje ještě na jedné postavě, za kterou si budeme moci zahrát pravděpodobně v první čtvrtině následujícího roku. Vývojáři chtějí dále změny rozprostřít do celého roku, ne pouze okolo hlavního svátku Doty, The International.

Dalším okruhem práce Valve je zpřesnění detekce smurfů (zkušených hráčů, kteří si založí nový účet a hrají na nižším ranku). To je klíčová věc pro růst hráčské základny. Často se totiž stane, že nový hráč dostane do svých prvních her několik smurfů, kteří mu hru znechutí. Tím pádem počet aktivních hráčů neustále klesá, což má v konečném důsledku negativní dopad na každého fanouška Doty.

Nyní by systém měl přesněji rozeznávat smurfy a posílat je hrát mezi sebou. Dále IceFrog a jeho tým pracuje na rychlejším odhadu smurfova reálného ranku. Tím by prakticky zanikl důvod smurfovat a nováčkům by se žilo lépe. Přiznávají ale, že je stále čeká spousta práce.

Dále se dozvídáme, že bylo zabanováno přes 14 tisíc účtů boosterů (člověk, který za peníze zvyšuje MMR horším hráčům). Stále se pracuje na zlepšení současného systému, který by měl boostery vyhledávat automaticky a banovat je.

Chystá se rovněž i nová funkce, kde by hráči sami vyhodnocovali toxicitu hráčů. Podobně to funguje v Counter-Strike: Global Offensive nebo League of Legends. Zkušený hráč dostane ke zhlédnutí záznam hry s podezřelým chováním. Pokud si myslí, že hráč porušil normy slušného chování nebo nějak podváděl, ohlásí to Valve. Jakmile se u jednoho hráče sejde více takových ohlášení, čeká ho trest. Zpravidla se jedná o ban na určitou dobu nebo hry v nízké prioritě.

V posledních týdnech je vidět, že Valve mění svůj přístup ke komunitě. Doufáme, že chystané změny přilákají již neaktivní hráče i nějaké nováčky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama