Yatoro nazval League of Legends "odpadem"
i Zdroj: cyber.sports.ru
Esport Článek Yatoro nazval League of Legends "odpadem"

Yatoro nazval League of Legends "odpadem"

Michal Glückselig

Michal Glückselig

20. 11. 2023 12:45

Rivalita mezi Dotou 2 a League of Legends trvá již od nepaměti a jejich hráči se mezi sebou často handrkují. Tentokrát pod kotel přiložil i jeden z profesionálních hráčů, Yatoro.

Reklama

Nekonečné debaty o kvalitě Doty a League of Legends

League of Legends a Dota 2 již dlouhou dobu dominují trh MOBA her a přestože první zmíněný titul v rámci své popularity většinu času vyhrává, debatě o tom, který z těchto dvou esportových gigantů nabízí lepší hratelnost, to v žádném případě rozřešení nepřináší. Žádný z hráčů totiž na svou oblíbenou MOBA hru nedá dopustit a objektivní pravdu tak lze najít jen těžko. 

Jakkoli se tedy může jevit, že jde jen o zbytečné handrkování, které nikam nevede, většina fanoušků těchto titulů se do této debaty zapojí velice ráda, tak aby se s ostatníma podělila o svou pravdu. Často navíc nemusí jít pouze o neznámé jedince, ale i o známé osobnosti.

Yatorovo kontroverzní vyjádření

V posledních dnech se do “souboje” mezi dvěma největšími MOBA hrami zapojil i Illya “Yatoro” Mulyarchuk, ukrajinský profesionální hráč, který tento rok v barvách týmu Spirit ovládl The International. Dle ruského webu cybersport.ru nazval League of Legends “odpadem”. Konkurenční MOBA hře totiž prý dával šanci hned několikrát, ani jednou v ní však nenašel přílišné zalíbení a obzvláště tragické mu pak přišly teamfighty.

“Lolko jsem zkoušel hrát párkrát, ale je to doopravdy hrozné. Nechápu jak tuhle hru někdo může brát vážně. Teamfighty tam připomínají hru Mobile Legends…”

Následně také dodal, že hře chybí jakékoli zásadní schopnosti, které by výrazně změnily průběh celé potyčky.

“V LoLku se toho moc neděje. Komentátoři a hráči prožívají každou menší potyčku a z plna hrdla křičí z každé drobnosti. Já tam ale nic zásadního nevidím. Žádná Black Hole, žádný Echo Slam, jen pár postaviček co po sobě hází malá kouzla, což všechny z nějakého důvodu zvedá ze židle.”

V poslední řadě není Yatoro spokojen ani s grafikou League of Legends. Ta již delší dobu záměrně neoplývá příliš detailními texturami, aby si hru mohli zahr i hráči se slabými počítači. Díky tomu je ale zároveň těžké najít v ní zalíbení z vizuálního hlediska.

Další debatní fronta

Yatorovo vyjádření přitom není jediné, které v posledních dnech rozdmýchalo ohně mezi oběma komunitami. Ruský profesionální League of Legends hráč Danil “Diamondprox” Reshetnikov nazval Dotu 2 nudnou hrou kvůli tomu, že její hrdinové zkrátka nejsou zábavní. Například Miranin šíp nazval “nudným skillshotem”.

Toto vyjádření ale nezůstalo ležet ladem a velice brzy si jej vzal na paškál známý Dota 2 streamer a bývalý poloprofesionální hráč Janne “Gorgc” Stefanovski. Na svém streamu se vyjádřil následovně:

“Jak to myslí, že jsou Dota hrdinové nudní? Já ani nejsem jeden z těch lidí, co by si mysleli, že LoLko je špatná hra, ale zrovna její postavy teda v žádném případě nejsou zajímavé. O čem to ku*va mluvíš? Možná kromě plavkových skinů. Ty jsou docela zajímavé. Bazénová párty, víš co, prostě oblíkneš lidi do plavek. Geniální marketing.”

A co vy, účastníte se pravidelně těchto debat nebo se nad ně většinu času spíše povznesete a užíváte si svůj oblíbený titul, nehledě na to, co vám kdo řekne?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama