Z Twitche musí zmizet velká část klipů a videí, týká se to i BTS
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Z Twitche musí zmizet velká část klipů a videí, týká se to i BTS

Z Twitche musí zmizet velká část klipů a videí, týká se to i BTS

Shovelmeister

Shovelmeister

25. 10. 2020 08:25

Twitch nutí malé i velké streamery a studia smazat svá nahraná videa, která porušují americký zákon známý jako DMCA.

Reklama

DMCA (Digital Millenium Copyright Act) je americký zákon, který nutí autory na platformě Twitch smazat své klipy a videa, kde používají hudbu bez souhlasu autora. Dosud nikomu nevadilo, že streameři i velká herní studia využívají cizí hudbu. V posledních dnech se však situace dramaticky změnila a Twitch rozesílá vysílajícím varovnou zprávu.

Oznamujeme vám, že na váš kanál je uvalena jedna nebo více těchto DMCA zpráv a že váš obsah byl smazán. Uvědomujeme si, že smazáním tohoto obsahu vám nedáváme možnost odvolání k vlastníkovi práv. Varujeme vás a dáváme vám šanci nastudovat si autorské právo a možnosti správy obsahu vašeho kanálu.

V problémech je i jedno z největších esportových studií Beyond the Summit. Kalifornské studio se zabývá komentováním a pořádáním všemožných turnajů, z nichž je nejznámější Dota Summit.

Vedení studia se rozhodlo preventivně smazat více než 50 tisíc videí ze svého Twitch kanálu, bojí se totiž smazání celého kanálu z platformy, což by pro studio znamenalo katastrofu a možná i zánik.

Z Twitche musí zmizet velká část klipů a videí, týká se to i BTS
i Zdroj: DOTA2.cz

Na Twitch kanálu BeyondTheSummit už jsou jen záznamy nejnovějších vysílání, stará videa a klipy tam nenaleznete. Spoluzakladatel BTS a slavný komentátor David "LD" Gorman fanoušky ujistil, že obsah smazaný z Twitche budou moci zhlédnout na YouTube.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama