Zaklopýtnutí Goliáše využila Alliance. Ta postoupila mezi tři nejlepší na ESL One
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Zaklopýtnutí Goliáše využila Alliance. Ta postoupila mezi tři nejlepší na ESL One

Zaklopýtnutí Goliáše využila Alliance. Ta postoupila mezi tři nejlepší na ESL One

gubesh

gubesh

4. 6. 2020 11:23

Včerejší první kolo Upper Bracket na ESL One Birmingham přineslo dvě dlouhé vyrovnané série. Alliance po skvělém výkonu Nikolaye "Nikobaby" Nikolova přehrála favorizovaný Team Secret 2:1. Třetí hru však vyhráli až na „druhý pokus“, když po spadnutí serverů museli hráči hru rozehrát od znova.

Reklama

Team Secret se vedlo nejen ve skupinách, kde své první místo stvrdili šesti výhrami 2:0, ale také již v předchozích turnajích. Vždyť od 5. května do včerejšího večera vyhráli dvaadvacet z jejich posledních třiadvaceti sérií. Co se týče map, jejich poměr vyhraných ku prohraným byl 47:3.

 

A právě o jednu z těch méně podařených her pro Team Secret se zasloužila 16. května Alliance. Byla jedním z mála týmu, co dokázal na Secret nalézt alespoň nějakou odpověď. Dá se říct, že šla do včerejšího play-off se sebevědomím Davida, který našel prak k poražení obra Goliáše.

 

 

Zaklopýtnutí Goliáše využila Alliance. Ta postoupila mezi tři nejlepší na ESL One
i Zdroj: DOTA2.cz

 

  

Blesková výhra s Lone druidem – Team Secret vs Alliance 1:0

Team Secret si budoval znatelnou výhodu už od počátku první mapy – především Morphling a Lone Druid dokázali včas získat potřebné předměty. V patnácté minutě se týmy poprvé střetly pět proti pěti. V boji o runy dokázali Secret zabít všech pět hrdinů Alliance.

 

Jen o několik minut později navíc získali Aegis of the Immortal, s kterým šli dobývat soupeřovu bázi. Pod útoky Lone Druidova medvěda neměly věže dlouhé stání. Alliance se ještě naposledy pokusila se Secret bojovat. Ti ale měli už příliš velkou výhodu, a tak ve dvacáté první minutě dominantním způsobem zvítězili.

 

Hlavně nenechat Nikolayovi Morphlinga – Team Secret vs Alliance 1:1

Alliance se v druhé hře musela opět potýkat se ztrátou z early game. Rozhodli se, že budou hrát ve čtyřech a snažit se získat dostatek času pro Morphlinga. To se podařilo a kdykoli se připojil ke svému týmu, jim pomohl vyhrát důležitý „fight“.

 

 

Zaklopýtnutí Goliáše využila Alliance. Ta postoupila mezi tři nejlepší na ESL One
i Zdroj: DOTA2.cz

 

V devatenácté minutě "Nikobaby" s čerstvou Etheral Blade smazal u Roshana Death Prophet. Důležitější moment ale přišel o dvě minuty později, kdy Alliance zabila tři hrdiny Secret. Zasloužil se o to Morphling, který dokázal Marse z Arena of Blood vystrčit jeho vlastním kouzlem – Spear of Mars.

 

Alliance pokračovala v agresivní hře, čímž si v 29. minutě vysloužila první Aegis a Beyond Godlike streak na Morphlingovi. Při dobývání báze zabili Troll Warlorda bez vykoupení. To byl poslední hřebíček do rakve pro Secret. Alliance vyrovnala stav série a "Nikobaby" ukázal, že jeho Morphlinga není radno podceňovat.

 

Tak ještě jednou a lépe – Team Secret vs Alliance 1:2

Poslední rozhodující mapa se musela hrát na dvakrát. Poprvé se totiž před dvacátou minutou odpojily servery a všichni hráči i komentátoři byli z lobby vyhozeni. Následovala více jak půlhodinová technická pauza, v níž se po opětovných neúspěšných pokusech rozhodlo, že třetí hra včetně „picku“ proběhne od znova.

 

Při „prvním pokusu“ se hráčům z Alliance dařilo, a tak by se mohlo zdát nespravedlivé, kdyby na „druhý pokus“ prohráli. Nicméně to se nestalo. Nejen, že si znovu vzali Wraith Kinga, který měl ještě lepší hru než na poprvé, ale i "Limmp" na prostřední lince zopakoval sólo first blood.

 

Alliance ve třetí mapě hrála ještě o něco lépe než v té předchozí a také "Nikobaby" předvedl znovu své hráčské kvality. Bez spekulací o něm lze hovořit jako o jednom z nejlepších carry hráčů v současnosti. Alliance zvítězila a došla si v nádherné hře pro cenný skalp – porazila Goliáše DotA 2 scény a zajistila si postup mezi tři nejlepší celky na ESL One Birmingham 2020.

 

Zaklopýtnutí Goliáše využila Alliance. Ta postoupila mezi tři nejlepší na ESL One
i Zdroj: DOTA2.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama