Čínská jednička LGD představuje svou novou sestavu
i Zdroj: Valve
Esport Článek Čínská jednička LGD představuje svou novou sestavu

Čínská jednička LGD představuje svou novou sestavu

Michal Glückselig

Michal Glückselig

30. 11. 2023 16:40

Navzdory solidnímu umístění na letošním The International se LGD rozhodli provést změny ve své soupisce. Zdali je ale dovedou k lepším výsledkům zůstává otázkou.

Reklama

LGD světlou nadějí pro čínský region

Rok 2023 zpočátku nevypadal pro čínský region vůbec dobře. Kromě obřích skandálů spojených s matchfixingem hned několika týmů, se Číně, která dříve patřila ke světové špičce, nedařilo podávat výkony, jenž by mohly konkurovat světové špičce. Směrem ke konci roku se ale forma čínského regionu znovu začínala zvedat a přestože na The International vyslal pouze dva své zástupce, oba se dokázali probojovat mezi čtyřku nejlepších týmů. 

Zejména výkony LGD pak začínaly připomínat jejich nejlepší formu z roku 2021 a to i navzdory ztrátě partnerství s fotbalovým klubem PSG. I přes bronzové umístění, které si nakonec z nejprestižnějšího Dota 2 turnaje odnesli, nebyla organizace, či samotní hráči s výsledkem spokojeni a v poměrně silné soupisce mělo dojít ke změnám.

Výměna hráčů s Invictus Gaming

Již dříve tento měsíc LGD opustil midař Cheng “NothingToSay” Jin Xiang, který zamířil reprezentovat barvy týmu Invictus Gaming. Právě tato organizace s LGD zřejmě uzavřela dohodu o výměně, neboť dva z jejích hráčů nyní LGD získalo pod svá křídla.

Poslední přestupy před ESL One Kuala Lumpur - 33 nahrazuje Zaie v Liquid a možný rozpad LGD Gaming
i Zdroj: Team Liquid

Poslední přestupy před ESL One Kuala Lumpur - 33 nahrazuje Zaie v Liquid a možný rozpad LGD Gaming

Další z prvoligových Dota 2 turnajů již klepe na dveře a týmy tak na poslední chvilku dokončují své soupisky. Poslední…

11. 11. 2023 16:10

První z nových akvizic je support hráč Xiong “Pyw” Jiahan. Veterán čínské scény, známý především svou štací u Vici Gaming, kde zároveň v roce 2021 dosáhl i svého největšího kariérního úspěchu, 5.-6. místa na The International 10. Následně v roce 2022 zaujal místo v Xtreme Gaming, kde se ale žádného výraznějšího úspěchu nedočkal, stejně tak jako tento rok v Invictus Gaming. Pyw v LGD zastoupí místo Lina “Planet” Haoa, který byl na jeho úkor přesunut na střídačku.

Druhou posilou je náhrada za NothingToSay, midař Zhou “Emo” Yi. Ten Invictus Gaming reprezentoval od začátku své kariéry a jeho přestup do LGD znamená, že si poprvé zahraje v dresu jiné organizace. Podobně jako u Pywa, pochází i jeho největší úspěch z The International 10, kde oproti němu dosáhl dokonce až na 4. místo. 

Jaké jsou šance LGD?

Na základě čistě papírových očekávání si nová sestava LGD lehce pohoršila. NothingToSay je zkušený a prakticky nenahraditelný hráč, který byl součástí nejlepší éry PSG.LGD. Emo se tak bude muset opravdu hodně snažit, aby jeho místo dokázal plnohodnotně nahradit. Ani Pyw nepůsobí jako velká posila, neboť během letošního roku působil spíše nevýrazným herním dojmem. Do jisté míry ale lze vinit celkovou týmovou souhru Invictus Gaming, kteří jako tým dohromady zkrátka nefungovali.

Samotní LGD se ale k celé situaci sami vyjádřili a poodkryly důvody vedoucí k na první pohled oslabujícím změnám. Jak Pywa, tak i Ema, si totiž dopředu vyhlédli a nešlo tedy jen o nouzové změny na poslední chvíli. Pyw má dle LGD týmu nabídnout stabilní herní projev a nahradit tak o něco méně konzistentní výkony Planeta. Ema pak vidí jako ambiciózního a talentovaného hráče, jenž je zaujal svým sebevědomým herním projevem. LGD si tak své změny zřejmě dobře promyslelo a vzhledem k jejich historii, kdy téměř vždy obhájilo svůj pomyslný titul “čínské jedničky”, nelze na první dobrou zcela pochybovat o síle jejich nově sestavené soupisky.

Nová sestava LGD:

  1. Guo “shiro” Xuanang
  2. Zhou “Emo” Yi
  3. Li “niu” Kongbo
  4. Xiong “Pyw” Jiahan
  5. Zhang “y`” Yiping
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama