Poslední přestupy před ESL One Kuala Lumpur - 33 nahrazuje Zaie v Liquid a možný rozpad LGD Gaming
i Zdroj: Team Liquid
Esport Článek Poslední přestupy před ESL One Kuala Lumpur - 33 nahrazuje Zaie v Liquid a možný rozpad LGD Gaming

Poslední přestupy před ESL One Kuala Lumpur - 33 nahrazuje Zaie v Liquid a možný rozpad LGD Gaming

Michal Glückselig

Michal Glückselig

11. 11. 2023 16:10

Další z prvoligových Dota 2 turnajů již klepe na dveře a týmy tak na poslední chvilku dokončují své soupisky. Poslední zprávy se týkají předních týmů ze západoevropského a čínského regionu.

Reklama

Změny v týmu Liquid

Tým Liquid, kterému celý rok těsně unikal úspěch na prvoligovém turnaji se nepodařilo na trofej dosáhnout ani na letošním The International. Všichni hráči tak pochopitelně odcházeli zklamaní, nejvíce se však porážka dotkla offlanera Ludwiga “Zai” Wåhlberga. Ten z neúspěchu Liquid vinil především sám sebe, na základě čehož se rozhodl dát si od kompetitivního hraní přestávku.

Náhrada na sebe naštěstí pro Liquid nenechala dlouho čekat. Sestava Tundra Esports, která nedokázala obhájit titul z loňského The International, se totiž začala rozpadat a hráči si začali hledat nová angažmá.

Slovenský hráč Skiter si zahraje v novém supertýmu
i Zdroj: GamersGalaxy

Slovenský hráč Skiter si zahraje v novém supertýmu

Přestupové období je v plném proudu a tentokrát došlo i na slovenského hráče Olivera "Skiter" Lepka. V nové kompetitivní…

10. 11. 2023 11:30

Liquid tak neváhali a poslali nabídku dnes již bývalému offlanerovi Tundra Esports, Netovi “33” Shapirovi. Ten jí bez většího váhání přijal a zaujal tak Zaiovo místo. Na to, zdali se jedná o posilu či oslabení, si budeme muset počkat do začátku ESL One Kuala Lumpur, dle papírových předpokladů by se ale herní schopnosti 33 měly minimálně vyrovnat těm Zaiovým.

Možný rozpad LGD Gaming

Podstatně horší situace nejspíše nastala v táboře čínské jedničky LGD Gaming. Přestože na The International se zvládli hráči LGD umístit na sympatickém třetím místě, budoucnost jejich sestavy je nejistá. Bývalý carry hráč LGD Wang “Ame” Chunyu na jednom ze svých streamů tvrdil, že tým by měli opustit celkem tři hráči. Konkrétně jde o midaře Chenga “NothingToSay” Jin Xianga, soft supporta Lina “Planet” Haoa a hard supporta Zhanga “y`” Yipinga.

Poslední přestupy před ESL One Kuala Lumpur - 33 nahrazuje Zaie v Liquid a možný rozpad LGD Gaming
i Zdroj: Invictus Gaming

Dle Ameho měla tato trojice směřovat do další známé čínské organizace, Invictus Gaming. V jejích barvách se ale nakonec představí pouze NothingToSay, zatímco dvojice supportů stále oficiálně zůstává pod křídly LGD Gaming. V případě, že si Planeta a y` zvládnou udržet, je tak čeká pouze hledání nového midaře. Výhodou je v tomto případě přímá pozvánka, kterou LGD na ESL One Kuala Lumpur obdrželi. Čas na doplnění své sestavy tak mají až do 11. prosince, kdy vypukne hlavní část celého turnaje. 

Sestava týmu Liquid

  1. Michael “miCKe” Vu
  2. Michał “Nisha” Jankowski
  3. Neta “33” Shapira
  4. Samuel “Boxi” Svahn
  5. Aydin “Insania” Sarkohi

Sestava LGD Gaming

  1. Guo “Shiro” Xuanang
  2. -
  3. Li “niu” Kongbo
  4. Lin “Planet” Hao
  5. Zhang “y`” Yiping
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama