SaberLight může na ESL One Kuala Lumpur nahradit 33 v týmu Liquid
i Zdroj: SaberLight
Esport Článek SaberLight může na ESL One Kuala Lumpur nahradit 33 v týmu Liquid

SaberLight může na ESL One Kuala Lumpur nahradit 33 v týmu Liquid

Michal Glückselig

Michal Glückselig

25. 11. 2023 11:50

Po úspěšné kvalifikaci BOOMa a Skitera na ESL One Kuala Lumpur se na turnaj pravděpodobně podívá i další domácí zástupce, Jonáš "SaberLight" Volek, který má zaskakovat v barvách týmu Liquid.

Reklama

SaberLightův nezměrný talent

Jonáš “SaberLight” Volek se navzdory svému evropskému původu již dlouhou dobu pohybuje na severoamerické Dota 2 scéně. Během svého téměř tříletého působení se zde postupně vypracoval až na samotnou špičku a zahrál si v organizacích jako jsou TSM a následně i Shopify Rebellion, kde setrvává až do dnes. 

Přestože severní Amerika již dlouhodobě patří k nejhorším regionům a na mezinárodních turnajích často předvádí až ostudné výsledky, SaberLightův talent je něco, co lze jen těžko přehlédnout. Mnozí jsou dokonce toho názoru, že ho je v severoamerickém regionu škoda. Právě tyto diváky ale dozajista potěší zpráva, že se SaberLight s velkou pravděpodobností vrátí zpět reprezentovat tým ze své domácí půdy.

Na skok zpátky domů

Nejde přitom jen tak o ledajaký manšaft. O SaberLightovy služby totiž neprojevil zájem nikdo jiný, než Liquid, jedna z nejúspěšnějších západoevropských organizací. Tuto skutečnost prozradil na jednom z podcastů William “Blitz” Lee, trenér týmu Liquid. Ten zde vyjádřil své obavy týkající se účasti jejich současného offlanera Nety “33”Shapira na blížícím se ESL One Kuala Lumpur. Turnaj se totiž odehrává v Malajsii a vzhledem k izraelskému původu 33 je vysoká pravděpodobnost, že neobdrží potřebná víza pro vstup do této země.

SaberLight, který se společně se Shopify Rebellion kvalifikací na ESL One Kuala Lumpur neúčastnil a měl tak po zbytek roku volno, se stal ideálním kandidátem na náhradníka. Jeho herní styl navíc týmu Liquid perfektně sedí. Michael “miCKe” Vu patří spíše k pasivnějším carry hráčům, zatímco SaberLight si libuje spíše v agresivnějším stylu hry a často volí hrdiny s velkou porcí omráčení.

Pokud tedy 33 nebude do Malajsie vpuštěn, můžeme se na ESL One Kuala Lumpur těšit rovnou na tři domácí zástupce. Oliver “Skiter” Lepko a Miroslav “BOOM” Bičan si totiž své místo zajistili již dříve, prostřednictvím kvalifikací.

Skiter a BOOM se zvládli kvalifikovat na ESL One Kuala Lumpur
i Zdroj: Sickodds.com; Valve

Skiter a BOOM se zvládli kvalifikovat na ESL One Kuala Lumpur

Na posledním velkém turnaji v roce 2023 nebude chybět domácí zastoupení. Jak Oliver "Skiter" Lepko, tak i Miroslav "BOOM"…

19. 11. 2023 12:40

Možná sestava týmu Liquid na ESL One Kuala Lumpur

  1. Michael “miCKe” Vu
  2. Michał “Nisha” Jankowski
  3. Jonáš “SaberLight” Volek
  4. Samuel “Boxi” Svahn
  5. Aydin “Insania” Sarkohi
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama