Skiter a BOOM se zvládli kvalifikovat na ESL One Kuala Lumpur
i Zdroj: Sickodds.com; Valve
Esport Článek Skiter a BOOM se zvládli kvalifikovat na ESL One Kuala Lumpur

Skiter a BOOM se zvládli kvalifikovat na ESL One Kuala Lumpur

Michal Glückselig

Michal Glückselig

19. 11. 2023 12:40

Na posledním velkém turnaji v roce 2023 nebude chybět domácí zastoupení. Jak Oliver "Skiter" Lepko, tak i Miroslav "BOOM" Bičan totiž zvládli projít kvalifikacemi.

Reklama

ESL One Kuala Lumpur

Každý fanoušek česko-slovenského esportu může slavit, ESL One Kuala Lumpur se totiž zúčastní jak slovenský hráč Oliver “Skiter” Lepko, tak i český hráč Miroslav “BOOM” Bičan. Oba dva domácí zástupci se poperou s celkem 10 dalšími týmy z celého světa o trofej a hodnotnou finanční odměnu 22 433 650 korun. 

Skiterova cesta kvalifikacemi

Pro Skitera se po nepovedeném The International 12, kde se mu v barvách Tundra Esports nepovedlo obhájit jeho titul z minulého roku, naskytla skvělá příležitost. Svůj zájem o něj totiž projevila organizace Falcons, která se rozhodla složit nový supertým, plný zvučných jmen. Společně s kolegou Jingjunem “Sneyking” Wuem tedy nabídku přijali a připojili se tak ke Stanislavovi “Malr1ne” Potorakovi, Ammarovi “ATF” Al-Assafovi a Andreasovi “Cr1t-” Nielsenovi.

Slovenský hráč Skiter si zahraje v novém supertýmu
i Zdroj: GamersGalaxy

Slovenský hráč Skiter si zahraje v novém supertýmu

Přestupové období je v plném proudu a tentokrát došlo i na slovenského hráče Olivera "Skiter" Lepka. V nové kompetitivní…

10. 11. 2023 11:30

Přestože většina hráčů této sestavy svým dosavadním působením, či státním občanstvím, spadala do regionu západní Evropy, zázemí organizace Falcons v Saúdské Arábii jim umožnilo účastnit se kvalifikací ze severovýchodní Afriky. Této možnosti nakonec Falcons nejspíše i díky menší konkurenci využili. 

Otevřenými kvalifikacemi i prvním kolem kvalifikace uzavřené prošli Falcons díky nedostatečné účasti bez nutnosti odehrát jediný zápas a následně si hravě poradili s týmem Winter Bear. Svého soupeře ale poté našli v bývalém západoevropském týmu PSG Quest, který je po vyrovnané sérii poslal do spodní části pavouka. 

Naštěstí pro Skiterovu bandu, jejím soupeřem se opět stali hráči týmu Winter Bear, se kterými si hravě poradila i tentokrát. V samotném finále pak Falcons zvládli vrátit úder týmu PSG Quest, kterým dlouhá série zjevně nesvědčila a s každou další mapou podávali horší a horší výkony. Ačkoli se tedy Falcons nepovedlo projít kvalifikacemi bez ztráty kytičky, sázka na severovýchodoafrické kvalifikace se nakonec vyplatila.

Skiter a BOOM se zvládli kvalifikovat na ESL One Kuala Lumpur
i Zdroj: Liquipedia

BOOMova cesta kvalifikacemi

O poznání těžší cesta čekala Miroslava “BOOM” Bičana. Ten se po krátké pauze vrátil do dresu týmu Secret v roli offlane a doplnil tak Clementa “Puppey” Ivanova, Daniyala “Yamich” Lazebnyyho, Yeika “MidOne” Nai Zhenga a Remca “Crystallis” Aretse. 

Nová sestava Secret ale nevypadala kdovíjak zázračně a navíc se měla účastnit kvalifikací jednoho z nejsilnějších regionů, západní Evropy. Obavy o neúspěchu potvrdila první otevřená kvalifikace, kde cesta Secret skončila již ve druhém zápase proti Alliance, která dlouhodobě patří k nejslabším celkům západní Evropy.

Skiter a BOOM se zvládli kvalifikovat na ESL One Kuala Lumpur
i Zdroj: Liquipedia

Secret se ale toutou poněkud ostudnou prohrou nenechali zviklat a ve druhé otevřené kvalifikaci předvedli podstatně lepší výkon, který je posunul až do kvalifikace uzavřené.

Skiter a BOOM se zvládli kvalifikovat na ESL One Kuala Lumpur
i Zdroj: Liquipedia

V ní už ale čekala spousta týmů, která měla být papírově nad jejich síly. Tyto předpoklady potvrdil hned první zápas proti jednomu z nich, OG, kteří si se Secret poměrně rychle poradili a shodili je tak do spodní části pavouka. Tam se Secret znovu setkali s Alliance a co víc, i tentokrát proti ní prohráli první mapu. Tentokrát ale nešlo pouze o zápas na jednu vítěznou mapu a Secret tak dokázali vrátit úder a celou sérii nakonec vyhrát.

Poté, co byli pouhou jednu mapu od vypadnutí z uzavřené kvalifikace, se v Secret něco zlomilo. Forma celého týmu se začala prudce zvedat a ten tak nenašel soupeře ani v týmu Tickles a ani v OG, proti kterým na začátku kvalifikací poměrně jednoznačně prohráli. Posledním sokem se stal tým Entity, ani ten ale rozjeté Secret nezvládl zastavit a ti si tak došli pro své místo na ESL One Kuala Lumpur.

Skiter a BOOM se zvládli kvalifikovat na ESL One Kuala Lumpur
i Zdroj: Liquipedia

Kdy oba naše zástupce uvidíme?

Skupinová fáze ESL One Kuala Lumpur vypukne 11. prosince, naše zástupce tak v akci uvidíme přibližně za měsíc. Pokud zvládnou projít první fází turnaje, čeká je i výstup před živým publikem během 15.-17. prosince.

Sestava týmu Falcons:

  1. Oliver “Skiter” Lepko
  2. Stanislav “Malr1ne” Potorak
  3. Ammar “ATF” Al-Assaf
  4. Andreas “Cr1t-” Nielsen
  5. Jingjun “Sneyking” Wu

Sestava týmu Secret

  1. Remco “Crystallis” Arets
  2. Yeik “MidOne” Nai Zheng
  3. Miroslav “BOOM” Bičan
  4. Daniyal “Yamich” Lazebnyy
  5. Clement “Puppey” Ivanov
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama