SaberLight si v Shopify Rebellion zahraje s třemi novými spoluhráči
i Zdroj: hawk.live
Esport Článek SaberLight si v Shopify Rebellion zahraje s třemi novými spoluhráči

SaberLight si v Shopify Rebellion zahraje s třemi novými spoluhráči

Michal Glückselig

Michal Glückselig

22. 11. 2023 11:50

Český hráč Jonáš "SaberLight" Volek setrvá v barvách Shopify Rebellion i do příštího roku. Po jeho boku však nastoupí tři zcela noví spoluhráči.

Reklama

Ucházející sezóna Shopify Rebellion

Ačkoli měla letošní kompetitivní sezóna pro Shopify Rebellion poměrně neblahý konec, rozhodně by se nedala označit za neúspěšnou. Kanadská organizace, kterou reprezentuje i český hráč Jonáš “SaberLight” Volek se ve svém prvním roce na poli Doty 2 podívala na všechny prvoligové turnaje pod taktovkou Valve a zahrála si i ve všech sezónách prestižní turnajové série DreamLeague. Právě odsud si také odnesla své největší úspěchy a medailová umístění, kdy během 19. a 21. sezóny dosáhla na třetí a následně druhé místo.

Rozpojení nerozlučné čtveřice

Navzdory poměrně úspěšné sezóně se ale zřejmě ambice Shopify Rebellion nenaplnily a zejména 13.-16. místo na The International se tak stalo hlavním katalyzátorem pro změny. 

Téměř všichni očekávali odchod veterána Artoura “Arteezy” Babaeva, který se na profesionální scéně pohybuje již desátým rokem a v jeho 27 letech tak vše nasvědčovalo odchodu do herního důchodu. I přes pokles jeho herní formy v průběhu roku to ale nakonec bude právě on, kdo v sestavě společně se SaberLightem setrvá i nadále.

Se Shopify Rebellion se naopak rozloučila trojice hráčů Abed “Abed” Yusop, Tal “Fly” Aizik a Andreas “Cr1t-” Nielsen, který si své nové angažmá již našel v týmu Falcons, kde se po boku Olivera “Skiter” Lepka kvalifikoval na ESL One Kuala Lumpur. Poprvé po třech letech tak Arteezy, Abed, Cr1t- a Fly nebudou hrát ve stejné sestavě.

Slovenský hráč Skiter si zahraje v novém supertýmu
i Zdroj: GamersGalaxy

Slovenský hráč Skiter si zahraje v novém supertýmu

Přestupové období je v plném proudu a tentokrát došlo i na slovenského hráče Olivera "Skiter" Lepka. V nové kompetitivní…

10. 11. 2023 11:30

Nové posily

Jednoznačně nejvíce zvučným jménem mezi novými posilami je jihoasijský midař Erin “Yopaj-” Jasper Ferrer. Tomu se sice poslední rok příliš nevydařil, dlouhou dobu se však pohyboval na špičce druholigové scény a na domácí scéně se svým týmem jen těžko hledal soupeře. Mezi jeho největší úspěchy patří první místa na obou dvou turnajích ze série GAMERS GALAXY Invitational Series v roce 2022.

Na pozici hard supporta se pak objeví Kartik “Kitrak” Rathi, který poslední rok oblékal dres sekundárního týmu OG, Old.G, několikrát ale zaskakoval i v hlavní sestavě. Právě během plnění povinnosti náhradníka dokázal svůj tým dovést až na 5.-6. místo na Berlínském Majoru.

Posledním dílem skládačky je pak brazilský hráč Thiago “Thiolicor” Cordeiro. Z nově příchozích hráčů jde o nejméně známé jméno, které se několikrát objevilo na spodních příčkách prvoligové scény, většinou je však Thiolicor spojován spíše s druhou až třetí ligou.

Co od nové sestavy očekávat?

Rozpad čtveřice Arteezy, Abed, Cr1t- a Fly, je samo o sobě oslabením, které by dokázal vynahradit jen málokdo. Všichni hráči se totiž mezi sebou již dobře znali a jejich vzájemná souhra, stejně tak jako týmová chemie, bude jistě minimálně v prvních měsících v nových Shopify Rebellion chybět.

Dalším oslabením je pak akvizice Thiolicora společně s Kitrakem, kteří během své kariéry prozatím neukázali herní formu na úrovní nejlepších výkonů Flye a Cr1ta. Jediným slibným přírůstkem tak zůstává Yopaj-, ani zde ale nejde o velkou posilu a spíše jen o podobně silného hráče.

SaberLighta tak nečeká zrovna jednoduchý rok a pro zopakování úspěchů z letošní kompetitivní sezóny bude muset hodně zabrat. Velkou měrou může sílu nových Shopify Rebellion ovlivnit také Arteezy, který se ke konci roku neprofiloval příliš dobře, na svém vrcholu ale dokáže bez problému konkurovat světové špičce.

Sestava Shopify Rebellion:

  1. Artour “Arteezy” Babaev
  2. Erin “Yopaj-” Jasper Ferrer
  3. Jonáš “SaberLight” Volek
  4. Thiago “Thiolicor” Cordeiro
  5. Kartik “Kitrak” Rathi
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama